ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ – ΛΥΣΕΙΣ: Η αμμωνία για την αποτροπή των τρωκτικών είναι η πιο κοινή μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε αν αντιμετωπίσουμε μια προσβολή. Μερικοί λόγοι για τους οποίους η αμμωνία χρησιμοποιείται τόσο συχνά ως αποτρεπτικό τρωκτικών είναι επειδή βρίσκεται εύκολα στην αγορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές απόψεις για το πόσο ρεαλιστική είναι ως λύση. Παρακάτω θα δούμε πως χρησιμοποιείται, αν έχει αποτέλεσμα, τι λέει η επιστήμη και άλλες κατατοπιστικές πληροφορίες για να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε την αμμωνία για ποντίκια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


3 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ: ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Πολλοί πιστεύουν ότι η αμμωνία για ποντίκια είναι ίσως το πιο πετυχημένο απωθητικό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη δυσάρεστη μυρωδιά που εκπέμπει στον αέρα. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Πολιτείας της Αϊόβα (ΗΠΑ) ωστόσο ξεκίνησαν να εξετάσουν την επίδραση της αμμωνίας στα ποντίκια. Τα αποτελέσματα είχαν πολύ ενδιαφέρον.

Για την έρευνα τοποθέτησαν ποντίκια εργαστηρίου σε έναν θάλαμο με 4 διαφορετικά διαμερίσματα. Σε κάθε διαμέρισμα υπήρχε διαφορετική συγκέντρωση αμμωνίας ενώ υπήρχε καθημερινή καταγραφή των κινήσεων των ποντικιών. Κάθε 48 ώρες οι επιστήμονες σύγκριναν τα αποτελέσματα μεταξύ των διαφορετικών ομάδων ποντικιών.

Αυτό που έδειξε η έρευνα είναι πως στην πραγματικότητα τα ποντίκια δεν εμφάνισαν σαφή προτίμηση ή αποστροφή για την αμμωνία, χωρίς όμως να σημαίνει ότι η βραχυπρόθεσμη ανοχή τους στην αμμωνία σε δυνητικά επιβλαβείς συγκεντρώσεις δεν είναι μακροπρόθεσμα επιβαρυντικό για την υγεία τους.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα επιχειρήματα της άποψης που υποστηρίζει πως η αμμωνία για ποντίκια είναι πολύ αποτελεσματική για να τα κρατήσει μακριά.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


Ίσως ο κυριότερος λόγος που πιστεύεται πως η αμμωνία απομακρύνει τα ποντίκια είναι η έντονη της μυρωδιά. Τα ποντίκια ως νυχτόβια ζώα έχουν πολύ ευαίσθητη όσφρηση, έτσι η έντονη οσμή της αμμωνίας θα τα κρατήσει μακριά. Επιπλέον η μυρωδιά της αμμωνίας έχει μεγάλη ομοιότητα με την οσμή των ούρων των θηρευτών του ποντικιού όπως η γάτα και ο σκύλος, κάτι που επίσης θα σημάνει συναγερμό για τα ποντίκια..

Πως να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία για να απωθήσετε τα ποντίκια

Η χρήση αμμωνίας είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να κρατήσετε μακριά τα ποντίκια για κάποιο διάστημα. Πριν χρησιμοποιήσετε τη χημική ουσία ως απωθητικό, θα πρέπει να σημειώσετε τα σημεία στον χώρο σας όπου έχετε εντοπίσει δραστηριότητα ποντικιών. Τα ποντίκια βρίσκονται συνήθως σε σκοτεινά δωμάτια και κοντά στους τοίχους.

Ένας από τους συνηθισμένους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία ως απωθητικό για ποντίκια είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε τη χημική ουσία ως έχει και να την ρίξετε γύρω από την περίμετρο της κατοικίας σας. Αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω μεθόδους:

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

3 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία


Η δημιουργίας ενός μείγματος αμμωνίας, νερού και απορρυπαντικού πιάτων μπορεί να σας δώσει λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να σφραγίσετε τις εισόδους και να πάρετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να μην αντιμετωπίσετε εκτεταμένη προσβολή τρωκτικών. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 3 διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία για ποντίκια.

Κόστος εξουδετέρωσης ποντικιών


Ακολουθήστε τον σύνδεσμο, συμπληρώστε την φόρμα και μάθετε πόσο θα κοστίσει η επαγγελματική εξουδετέρωση ποντικιών που αφορά την δική σας περίπτωση.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης αμμωνίας για τρωκτικά


Θέλει προσοχή η χρήση αμμωνίας

Η παρατεταμένη έκθεση στην αμμωνία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια και ερεθισμό του λαιμού. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να την κρατήσετε μακριά από εύφλεκτα υλικά γιατί μπορεί να προκληθεί έκρηξη.

Μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο

Όσο περισσότερος χρόνος θα σπαταλήσετε για να απαλλαγείτε από το ποντίκι με φυσικά αποτρεπτικά μέσα τόσο περισσότερο χρόνο έχει να αναπαραχθεί και να δημιουργήσει μια αποικία. Επιπλέον ο κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων και του νερού αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω της αυξημένης έκθεσης.

Πρέπει να ξέρετε πού να την τοποθετήσετε

Για να αποδώσει η αμμωνία για ποντίκια είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια βασική γνώση της συμπεριφοράς του ποντικιού. Μόνο αν γνωρίζετε τι τα εκλύει, που φωλιάζουν και ποια μονοπάτια χρησιμοποιούν βάσει ενδείξεων θα μπορέσετε να τοποθετήσετε σωστά το αποτρεπτικό αμμωνίας.

Τελικά συμπεράσματα

Η αμμωνία ως ένα αποτρεπτικό μέτρο για να απωθήσετε τα ποντίκια μπορεί να έχει μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα μέχρι να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά το πρόβλημα. Η αμμωνία ακόμη και αν απομακρύνει τα ποντίκια θα δουλέψει μόνο υπό συνθήκες όπως την κατάλληλη τοποθέτηση του αρωματικού, την συχνή ανανέωση του και την ανακάλυψη όλων των εισόδων των ποντικιών.

Η άποψη των εξειδικευμένων γεωπόνων είναι πως οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα της εύκολης «σπιτικής» αντιμετώπισης με αμμωνία αλλά στο 99% των περιπτώσεων το πρόβλημα δεν λύνεται αλλά αντιθέτως διογκώνεται γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος ουσιαστικής παρέμβασης.

Επίσης η αμμωνία παραμένει πάντα μια χημική και όχι φυσική ουσία που μπορεί να επιφέρει σοβαρές παρενέργειες και πιο σπάνια, ατυχήματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Μάθετε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για να ελέγξετε μια προσβολή ποντικιών

Ακολουθήστε τους συνδέσμους και μάθετε τις σημαντικότερες πληροφορίες πρόληψης και αντιμετώπισης τρωκτικών αναλυτικά, με βίντεο και infographics.

697 453 2927