ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ – ΛΥΣΕΙΣ: Η αμμωνία για τον έλεγχο προσβολών από ποντίκια είναι η πιο κοινή «οικιακή» μέθοδος. Μερικοί λόγοι για τους οποίους η αμμωνία χρησιμοποιείται τόσο συχνά για προβλήματα ποντικιών και αρουραίων είναι επειδή βρίσκεται εύκολα στην αγορά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές απόψεις για το πόσο ρεαλιστική είναι ως λύση. Παρακάτω θα δούμε πως χρησιμοποιείται, αν έχει αποτέλεσμα, τι λέει η επιστήμη και άλλες κατατοπιστικές πληροφορίες για να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε την αμμωνία για ποντίκια.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ;

Αν βασίζεστε στην αμμωνία για να ελέγξετε τα ποντίκια δυστυχώς οι πιθανότητες επίλυσης του ζητήματος δεν είναι με το μέρος σας καθώς η αμμωνία δεν μπορεί να θέσει υπό έλεγχο το επίκεντρο της προσβολής αλλά μπορεί μόνο να λειτουργήσει τοπικά ως ανασταλτικό μέτρο και χωρίς μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Πρώτον, ενώ τα ποντίκια έχουν μια ευαίσθητη όσφρηση και είναι επίσης πολύ προσαρμόσιμα πλάσματα. Με την πάροδο του χρόνου, τα ποντίκια μπορεί να εξοικειωθούν με το άρωμα της αμμωνίας, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό ως αποτρεπτικό. Αυτή η προσαρμοστικότητα είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης που επιτρέπει στα τρωκτικά να πλοηγούνται και να ευδοκιμούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Δεύτερον, η χρήση αμμωνίας από μόνη της δεν αντιμετωπίζει τους υποκείμενους παράγοντες που θα φέρουν τα ποντίκια σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως η διαθεσιμότητα τροφής, νερού και κατάλληλες θέσεις φωλεοποίησης. Οι αποτελεσματικές στρατηγικές ελέγχου των ποντικιών απαιτούν μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την εξάλειψη αυτών των παραγόντων για να αποτρέψει την επιστροφή των ποντικών.

Σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο ελέγχου παρασίτων, η χρήση χημικών απωθητικών όπως η αμμωνία γενικά δεν θεωρείται πρωταρχική ή βιώσιμη μέθοδος. Αντίθετα, ευνοούνται οι στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων που συνδυάζουν διάφορες προσεγγίσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης υγιεινής, των μέτρων αποκλεισμού (σφράγιση σημείων εισόδου) και στοχευμένης παγίδευσης, για τη διαχείριση τους με πιο ολοκληρωμένο και διαρκή τρόπο.

Γιατί υπάρχει η άποψη ότι η αμμωνία είναι κατάλληλη για τα ποντίκια

Η πεποίθηση ότι η αμμωνία μπορεί να βοηθήσει να ελέγξετε τα ποντίκια μπορεί να πηγάζει από την κατανόηση ότι τα τρωκτικά, συμπεριλαμβανομένων των ποντικών, έχουν μια πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση όσφρησης. Η αμμωνία έχει μια έντονη, πικάντικη οσμή που γίνεται αντιληπτή ως δυσάρεστη από πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ποντικών. Η λογική πίσω από αυτή την πεποίθηση είναι ότι η έκθεση των ποντικών στην πολύ δυνατή μυρωδιά της αμμωνίας θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, αναγκάζοντάς τους να αποφύγουν περιοχές που έχει τοποθετηθεί αμμωνία.

Επιπλέον η μυρωδιά της αμμωνίας έχει μεγάλη ομοιότητα με την οσμή των ούρων των θηρευτών του ποντικιού όπως η γάτα και ο σκύλος, κάτι που επίσης θα σημάνει συναγερμό για τα ποντίκια..

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία για τον έλεγχο τρωκτικών

Η χρήση αμμωνίας είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να κρατήσετε μακριά τα ποντίκια για κάποιο διάστημα. Πριν χρησιμοποιήσετε τη χημική ουσία ως απωθητικό, θα πρέπει να σημειώσετε τα σημεία στον χώρο σας όπου έχετε εντοπίσει δραστηριότητα ποντικιών. Τα ποντίκια βρίσκονται συνήθως σε σκοτεινά δωμάτια και κοντά στους τοίχους.

Ένας από τους συνηθισμένους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία ως απωθητικό για ποντίκια είναι απλώς να χρησιμοποιήσετε τη χημική ουσία ως έχει και να την ρίξετε γύρω από την περίμετρο της κατοικίας σας. Αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω μεθόδους:

ΑΜΜΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

3 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία

Η δημιουργίας ενός μείγματος αμμωνίας, νερού και απορρυπαντικού πιάτων μπορεί να σας δώσει λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να σφραγίσετε τις εισόδους και να πάρετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να μην αντιμετωπίσετε εκτεταμένη προσβολή τρωκτικών. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 3 διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αμμωνία για ποντίκια.

Κόστος εξουδετέρωσης ποντικιών


Ακολουθήστε τον σύνδεσμο, συμπληρώστε την φόρμα και μάθετε πόσο θα κοστίσει η επαγγελματική εξουδετέρωση ποντικιών που αφορά την δική σας περίπτωση.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης αμμωνίας για τρωκτικά

Θέλει προσοχή η χρήση αμμωνίας

Η παρατεταμένη έκθεση στην αμμωνία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια και ερεθισμό του λαιμού. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να την κρατήσετε μακριά από εύφλεκτα υλικά γιατί μπορεί να προκληθεί έκρηξη.

Μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο

Όσο περισσότερος χρόνος θα σπαταλήσετε για να απαλλαγείτε από το ποντίκι με φυσικά αποτρεπτικά μέσα τόσο περισσότερο χρόνο έχει να αναπαραχθεί και να δημιουργήσει μια αποικία. Επιπλέον ο κίνδυνος μόλυνσης των τροφίμων και του νερού αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω της αυξημένης έκθεσης.

Πρέπει να ξέρετε πού να την τοποθετήσετε

Για να αποδώσει η αμμωνία για ποντίκια είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια βασική γνώση της συμπεριφοράς του ποντικιού. Μόνο αν γνωρίζετε τι τα εκλύει, που φωλιάζουν και ποια μονοπάτια χρησιμοποιούν βάσει ενδείξεων θα μπορέσετε να τοποθετήσετε σωστά το αποτρεπτικό αμμωνίας.

Πόσο τοξική είναι η αμμωνία για τον άνθρωπο

Η αμμωνία μπορεί να είναι τοξική για την ανθρώπινη υγεία, με την εισπνοή ατμών να προκαλεί ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος και την έκθεση σε υγρό που οδηγεί σε ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Η σοβαρότητα των επιδράσεων εξαρτάται από τη συγκέντρωση, τη διάρκεια της έκθεσης και την ατομική ευαισθησία.

Ο επαρκής αερισμός, ο προστατευτικός εξοπλισμός και η προσοχή στο χειρισμό είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο όπως ο έλεγχος παρασίτων όπου η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας είναι απαραίτητη δεν θα επιλεγόταν ποτέ μια τέτοια μέθοδος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Μάθετε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για να ελέγξετε μια προσβολή ποντικιών

Ακολουθήστε τους συνδέσμους και μάθετε τις σημαντικότερες πληροφορίες πρόληψης και αντιμετώπισης τρωκτικών αναλυτικά, με βίντεο και infographics.

697 453 2927