Ότι πρέπει να ξέρετε για το δάγκωμα ποντικιού

ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ


ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ | ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ


Το δάγκωμα ποντικιού σε άνθρωπο είναι κάτι πολύ σπάνιο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ποντίκια δεν είναι καθόλου επιθετικά και θα δαγκώσουν τον άνθρωπό μόνο αν απειληθούν ή βρεθούν «στριμωγμένα» σε γωνίες. Ωστόσο είναι γνωστό πως τα ποντίκια μπορεί να μεταδώσουν επικίνδυνους ιούς και βακτήρια στον άνθρωπο μέσω του σάλιου τους. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πόσο επικίνδυνο είναι το δάγκωμα ποντικιού σε άνθρωπο, πως μοιάζει και πότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ

ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ

Το ποντίκι έχει δυνατά μπροστινά δόντια που μπορούν να σπάσουν το δέρμα σας αν σας δαγκώσει. Το δάγκωμά ποντικιού μπορεί να προκαλέσει μια έντονη αίσθηση τσιμπήματος και η πληγή να βγάλει αίμα. Συνήθως, το δάγκωμά τους προκαλεί ένα μόνο τραύμα παρακέντησης.

Η πιο πιθανή περίπτωση για να σας δαγκώσει ποντικός είναι αν τον χειρίζεστε. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα ποντίκι μπορεί να σας δαγκώσει εάν νιώσει ότι απειλείται, ακόμα κι αν αυτό δεν ισχύει.

Πιθανές παρενέργειες και κίνδυνοι από το δάγκωμα ποντικιού

Οι περισσότεροι κίνδυνοι από δαγκώματα ποντικιού προέρχονται από πιθανές βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις. Το δάγκωμα ποντικιού μπορεί επίσης να προκαλέσει σε μερικούς ανθρώπους αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα μικρά τρωκτικά, συμπεριλαμβανομένων των ποντικών και των αρουραίων, σχεδόν ποτέ δεν φέρουν λύσσα. Οι κυριότερες λοιμώξεις που μπορεί να κολλήσουμε από το δάγκωμα ποντικιών και αρουραίων είναι:

Πυρετός από δάγκωμα αρουραίου (RBF): Ο πυρετός από δάγκωμα αρουραίου είναι ένας τύπος μόλυνσης που μεταφέρεται από βακτήρια που ζουν σε ορισμένα τρωκτικά. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω δαγκωμάτων ή με την κατανάλωση τροφής και νερού μολυσμένου με οργανικές αφοδεύσεις ή ούρα τρωκτικών.

Χανταϊός: Ο Χανταϊός είναι μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται από ποντίκια. Έχει ποσοστό θνησιμότητας 38%.

Λεμφοκυτταρική χοριομηνιγγίτιδα: Είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταφέρεται από τρωκτικά. Υπολογίζεται ότι το 5% των οικιακών ποντικών στις Ηνωμένες Πολιτείες φέρουν λεμφοκυτταρική χοριομηνιγγίτιδα. Μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω του σάλιου, του αίματος, των οργανικών υπολειμμάτων ή των ούρων. Εάν η μόλυνση εξαπλωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις όπως η μηνιγγίτιδα. Η μηνιγγίτιδα είναι μια μόλυνση του ιστού που καλύπτει το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλό σας.

ΔΑΓΚΩΜΑ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δάγκωμα από ποντίκι | Πότε να καλέσετε οπωσδήποτε γιατρό


Υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα συμπτώματα που θα υποδεικνύουν πως πρέπει να καλέσετε γιατρό αν αντιμετωπίζετε τα παρακάτω από δάγκωμα από ποντίκι.

  • Ο πόνος από τον τραυματισμό επιδεινώνεται.
  • Ανεβάζετε υψηλό πυρετό.
  • Οποιαδήποτε επεκτεινόμενη ερυθρότητα γύρω από την περιοχή της πληγής.
  • Οι λεμφαδένες στο λαιμό, τη βουβωνική χώρα, τη μασχάλη ή γύρω από τον τραυματισμό φουσκώνουν.

Πως θα αποφύγετε το δάγκωμα ποντικιού

Εκτός από την χρήση γαντιών στην περίπτωση που έχετε οικόσιτο ποντικό αν αντιμετωπίζετε προσβολή παρείσακτων ποντικιών η πιο υπεύθυνη λύση είναι να τα εξαλείψετε και να διαχειριστείτε την κατάσταση. Κάτι που πρέπει να αποφεύγετε αν υποψιάζεστε πως υπάρχουν ποντίκια στην κατοικία σας είναι να μην βάζετε το χέρι σας γυμνό σε σκοτεινά σημεία που δεν έχετε ορατότητα γιατί τα περισσότερα δαγκώματα ποντικιών συμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η εταιρεία μυοκτονιών και απολυμάνσεων ΑΙΑΣ σας προσφέρει δωρεάν έλεγχο και εκτίμηση προσβολής καθώς και τις καλύτερες τιμές της αγοράς. Η δουλειά μας είναι να σας απαλλάξουμε άμεσα και αξιόπιστα, με ολοκληρωτική εξάλειψη και αποκλεισμό των ποντικιών από τον χώρο σας. Επιλέξτε μας για να μην βρεθείτε ποτέ ξανά αντιμέτωποι με δάγκωμα ποντικιού και όλες τις δυσάρεστες συνέπειες της ύπαρξης τους.

Κόστος εξουδετέρωσης ποντικιών


Ακολουθήστε τον σύνδεσμο, συμπληρώστε την φόρμα και μάθετε πόσο θα κοστίσει η επαγγελματική εξουδετέρωση ποντικιών που αφορά την δική σας περίπτωση.

ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ


697 453 2927