Ποντίκια στη λεκάνη - Αντιμετώπιση - Συβουλές

ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ | ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ


ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ | ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα ποντίκια στη λεκάνη της τουαλέτας, ως εικόνα, μπορεί να σας φαίνεται αδύνατον να συμβεί, ωστόσο είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί και όπως θα δείτε παρακάτω, αποδειχτεί. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως καταφέρνουν τα ποντίκια να βρεθούν στην λεκάνη σας, πως συμβαίνει και πως μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Επιπλέον ποιο είναι το ρίσκο αν υπάρχει ποντίκι στην αποχέτευση δεν το αντιμετωπίσετε και πότε να καλέσετε επαγγελματίες για την επίλυση του.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ


ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ: ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι δύο πολύ δραστήρια και με μεγάλη περιέργεια ζώα. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, διαθέτουν ιδανικά νύχια για να μπορούν να αναρριχιόνται σχεδόν σε όλες τις κάθετες επιφάνειες. Στο μυαλό μας είναι δυο ζώα της ξηράς όμως η αλήθεια είναι πως τα ποντίκια είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και μπορούν να κρατήσουν την ανάσα τους κάτω από το νερό για 3 λεπτά.

Το σχέση όμως έχουν αυτά με τα ποντίκια στη λεκάνη; Δείτε πως καταλήγουν βήμα προς βήμα στην τουαλέτα σας και θα καταλάβετε.

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ | ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Δείτε σε αυτό το βίντεο πως καταλήγουν τα ποντίκια στην λεκάνης της τουαλέτας σας

Ποντίκια στη λεκάνη & αποχέτευση – Αντιμετώπιση

Αν είστε από τους «τυχερούς» που συναντάτε ποντίκια στην λεκάνη ή την αποχέτευση σας, υπάρχουν 3 τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε.

1. Με χλωρίνη

Αυτός είναι ο πιο σκληρός και δυσάρεστος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν θα δείτε μπροστά σας τον ποντικό: Μην αφήσετε τον ποντικό να βγει από την λεκάνη. Ρίξτε χλωρίνη στο μπολ της λεκάνης και κλείστε το καπάκι. Ο ποντικός θα πεθάνει από ασφυξία μέσα σε 15 λεπτά.

2. Με αντιτρωκτικό φράγμα

Το αντιτρωκτικό φράγμα ή αλλιώς αντεπίστροφο κλαπέτο τοποθετείται στον κάθετο ή οριζόντιο σωλήνα της εσωτερικά της λεκάνης. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να επιτρέπει μόνο την έξοδο και όχι την είσοδο προς την λεκάνη σας. Κάτι πολύ χρήσιμο αν σας έχει ήδη επισκεφθεί ποντικός.

3. Με βοήθεια από επαγγελματίες

Καλέστε έναν επαγγελματία στην εξάλειψη ποντικιών για να σας βγάλει από την δύσκολη θέση και να εντοπίσει με ακρίβεια από που εισέρχονται τα ποντίκια στις σωληνώσεις της κατοικίας σας. Με ένα εξατομικευμένο σχέδιο εξουδετέρωσης και με τα πιο σύγχρονα μέσα ανίχνευσης εστιών, είναι η πιο αξιόπιστη λύση για σχετικά περιστατικά.

Ποντίκι στην αποχέτευση | Χρήσιμες πληροφορείς

Παρακάτω θα σας αναφέρουμε τις πιο σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν αν είδατε ποντίκι στην αποχέτευση.

Ίσως δεν πρέπει να τραβήξετε το καζανάκι: Αν δείτε ποντίκι στην αποχέτευση της τουαλέτας και τραβήξετε το καζανάκι ίσως να είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να δημιουργήσετε απόφραξη στις σωληνώσεις. Τα ποντίκια μπορεί να είναι μικρά αλλά έχουν το απαιτούμενο μέγεθος για να δημιουργήσουν φραγμό και συσσώρευση λυμάτων στο σημείο. Επιπλέον αν τελικά το ποντίκι πεθάνει θα το καταλάβετε δυσάρεστα γιατί θα μυρίζει η αποχέτευση του μπάνιου μετά από λίγες μέρες.
Μην αφήνετε σκουπίδια κοντά σε εξωτερικούς σωλήνες της αποχέτευσης και φρεάτια: Τα ποντίκια συχνάζουν σε μέρη που έχει τροφή όπως στα σκουπίδια του δρόμου. Αν ο κάδος είναι κοντά σε έξοδο υδρορροής ή σε φρεάτια πρέπει να φροντίζετε να είναι πάντα κλειστό το καπάκι ή να τον μετακινήσετε πιο μακριά γιατί είναι πιθανό να «δοκιμάσουν» την τύχη τους μέσω των σωληνώσεων.
Ό αρουραίος και ο ποντικός έχουν προτιμήσεις στους σωλήνες: Όσο μεγαλύτερος είναι ο σωλήνας, τόσο λιγότερο το πρόβλημα της προσβολής από αρουραίους και ποντίκια καθώς προτιμούν στενούς και κλειστούς χώρους για τις μετακινήσεις τους. Αν ο αγωγός έχει πάνω από 50 cm πλάτος, ο ποντικός δεν θα τον προτιμήσει. Επιπλέον ο ποντικός θα προτιμήσει σωλήνες απ’ όπου περνάνε τροφές άλλωστε σε κάποιες περιπτώσεις ποντίκια έχουν εγκλωβιστεί στην αποχέτευση της κουζίνας.

Κόστος εξουδετέρωσης ποντικιών


Ακολουθήστε τον σύνδεσμο, συμπληρώστε την φόρμα και μάθετε πόσο θα κοστίσει η επαγγελματική εξουδετέρωση ποντικιών που αφορά την δική σας περίπτωση.

Γιατί να καλέσετε επαγγελματίες εξολοθρευτές ποντικιών


Ακόμη και αν τελικά εξουδετερώσατε τον ποντικό χωρίς να επιβαρύνετε το αποχετευτικό σας δίκτυο, τίποτα δεν σας εξασφαλίζει πως δεν θα ξανασυμβεί. Αν συνέβη μια φορά σημαίνει πως η πρόσβαση παραμένει για το επόμενο τρωκτικό χωρίς να γνωρίζουμε όμως ποια διαδρομή θα ακολουθήσει και αν θα εισβάλει στον χώρο από άλλο σημείο.

Η τοποθέτηση αντιστρεπτικού κλαπέτου για την παρεμπόδιση των ποντικιών να εισχωρήσουν από την λεκάνη της τουαλέτας δεν θα λύσει ολοκληρωτικά το ζήτημα. Ο ποντικός έχει πολύ ισχυρή όσφρηση για να προσανατολιστεί προς την τροφή (την κατοικία σας) και μπορεί να περάσει από τις πιο μικρές τρύπες μέσα σε τοίχους και άλλες σωληνώσεις, όπως της αποχέτευσης, του εξαερισμού ή των ηλεκτρικών καλωδιώσεων.

Μια αξιόπιστη προσέγγιση είναι να καλέσετε εξειδικευμένους επαγγελματίες για να βρουν όλα τα σημεία εισόδου των ποντικιών και να σας τα υποδείξουν για να τα σφραγίσετε. Ακόμη και αν αυτό δεν μπορεί να συμβεί ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να τοποθετήσει έξυπνες παγίδες και αποτρεπτικά μέσα σε εκείνα τα σημεία, για να αποτρέψει το τρωκτικό να εισβάλει.

Ποντίκια στη λεκάνη; Επαγγελματική εξάλειψη μικροβίων


697 453 2927