ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ: Τα ποντίκια και τα τρωκτικά γενικότερα έχουν στην ουσία τις ίδιες ανάγκες όπως εμείς. Τα 4 βασικά στοιχεία που θα ψάξουν είναι ζεστασιά (καταφύγιο), τροφή, ακαταστασία (κατάλληλο περιβάλλον) και ανοίγματα (διαφυγή) στον χώρο. Σε αυτή τη περίπτωση το ποντίκι μπορεί να θριαμβέψει προκαλώντας σημαντικές ζημιές και επιμολύνοντας κατοικίες και επιχειρήσεις. Παρακάτω θα σας αναφέρουμε αναλυτικά τι τρώνε τα ποντίκια και ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες που θα τα προσελκύσουν στην ιδιοκτησία σας, όπως και εύκολες λύσεις για να τα αποτρέψετε.

FAQ | ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Ο πιο σημαντικός λόγος για να γνωρίζετε τι προσελκύει τα ποντίκια είναι για να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής μιας ενδεχόμενης προσβολής. Οι ιδανικές συνθήκες διαβίωσης μπορεί να διαμορφώσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τα τρωκτικά και να επιταχύνουν την εξάπλωση τους.

Τα ποντίκια όπως λένε χαρακτηριστικά είναι «μηχανές αναπαραγωγής» καθώς κάθε θηλυκό ποντίκι μπορεί να μείνει έγκυος 5 με 10 φορές τον χρόνο και μπορεί να γεννήσει σε κάθε γέννα 3 με 14 νεογνά. Κατά μέσο όρο, το μέγεθος της γέννας κυμαίνεται από 6 έως 8 νεογνά. Κατά μέσο όρο λοιπόν, ψάχνετε τουλάχιστον από 32 έως 56 μικρά κάθε χρόνο από ένα και μόνο θηλυκό ποντίκι, οπότε μπορείτε να καταλάβετε την μεγάλη σημασία της αποτροπής.

Αν αποκλείσετε κάθε στοιχείο που προσελκύει τα ποντίκια θα ψάξουν άμεσα για ένα καινούργιο και ασφαλές περιβάλλον για να δημιουργήσουν μια αποικία, μακριά από τον χώρο σας. Το πρώτο πράγμα ωστόσο που θα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι τι τρώνε τα ποντίκια καθώς η πείνα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα τα καθοδηγήσει.

ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι παμφάγα αλλά προτιμούν να καταναλώνουν δημητριακά, φρούτα και σπόρους. Κατά συνέπεια, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στις καλλιέργειες και στους οικιακούς κήπους. Ο περισσότερος κόσμος τείνει να πιστεύει ότι τα ποντίκια έλκονται από το τυρί, ωστόσο έχουν σαφή προτίμηση σε τροφές με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων.

Σε περιόδους λιμοκτονίας, τα ποντίκια είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν κανιβαλιστική συμπεριφορά. Τα θηλυκά μπορεί να καταναλώσουν ακόμη και τους απογόνους τους ενώ μερικά ποντίκια μπορεί να καταναλώσουν τις ίδιες τους τις ουρές. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά εμφανίζεται γενικά μόνο όταν το τρωκτικό βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Τι τρώνε τα τρωκτικά


Τα ποντίκια και οι αρουραίοι έχουν σχεδόν τις ίδιες προτιμήσεις όσον αφορά το φαγητό με ορισμένες όμως διαφοροποιήσεις. Είναι ωστόσο παμφάγα και μπορεί να τραφούν λίγο πολύ με οτιδήποτε αφήσετε εκτεθειμένο.

Κόστος εξουδετέρωσης ποντικιών


Ακολουθήστε τον σύνδεσμο, συμπληρώστε την φόρμα και μάθετε πόσο θα κοστίσει η επαγγελματική εξουδετέρωση ποντικιών που αφορά την δική σας περίπτωση.

Τι προσελκύει τα ποντίκια περισσότερο | 6 πράγματα


Δημητριακά

Τα ποντίκια λατρεύουν τα δημητριακά πάνω από όλα. Δημητριακά, όπως η βρώμη, καλαμπόκι και το σιτάρι. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή μπορούν να τα κρατήσουν. Αν βρεθούν εκτεθειμένα δημητριακά στον χώρο σας είναι σίγουρο πως θα σας επισκεφθούν.

Νερό

Το νερό είναι σίγουρα ένα βασικό στοιχείο. Αν και τα ποντίκια παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού τους από την τροφή, το άμεσα διαθέσιμο νερό (H2O) μπαίνει σίγουρα στη λίστα «τι προσελκύει τα ποντίκια».

Χαρτί, ύφασμα και λινάτσες

Οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν τα παραπάνω υλικά, είτε είναι βιβλία , σεντόνια, ρούχα, οικογενειακά κειμήλια, διακοσμητικά – τα ποντίκια μπορούν κυριολεκτικά να τα σκίσουν για να τα χρησιμοποιήσουν ως υλικά για να φτιάξουνε φωλιά.

Ζωοτροφές & Σπόροι πουλιών

Οι σπόροι πουλιών και οι ζωοτροφές για τα κατοικίδια είναι δύο από τα πιο κοινά «εδέσματα» που τρώνε τα ποντίκια σε κατοικίες. Είτε τα έχετε στην κουζίνα, στην αποθήκη ή το υπόγειο είναι μια πρόκληση για τα ποντίκια.

Μόνωση

Αυτά τα ροζ αφράτα πράγματα που σας βοηθούν να ζεσταθείτε, τα βοηθάει και αυτά να ζεσταθούν. Τα ποντίκια μπορούν και συχνά θα τρυπώσουν ευχάριστα στη μόνωση από υαλοβάμβακα που βρίσκεται μέσα στους τοίχους, στη σοφίτα και στο υπόγειο της κατοικίας σας.

Κενά και ρωγμές

Όσον αφορά το τι προσελκύει τα ποντίκια, ένα μικροσκοπικό άνοιγμα στην ζεστή κατοικία σας, ένα όχι μεγαλύτερο από το μέγεθος ενός μεγάλου κέρματος, είναι μια πολύ «άνετη» είσοδος για ποντίκια που αναζητούν καταφύγιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Μάθετε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για να ελέγξετε μια προσβολή ποντικιών

Ακολουθήστε τους συνδέσμους και μάθετε τις σημαντικότερες πληροφορίες πρόληψης και αντιμετώπισης τρωκτικών αναλυτικά, με βίντεο και infographics.

ΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ


697 453 2927