ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ | ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ | ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ


ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Ένα ποντίκι ή αρουραίος που εισβάλλει στο χώρο σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς οι συνέπειες της δραστηριότητας του μπορεί να είναι καταστροφικές. Εάν έχετε ποντίκια στο σπίτι σας, πρέπει να γνωρίζετε πως θα αρχίσουν να αναπαράγονται άμεσα και να αφήνουν πίσω τους ένα ανεξέλεγκτο χάος επιμόλυνσης τροφίμων, υλικών φθορών και πολλών ζητήματων υγιεινής. Για να είστε πιο αποτελεσματικοί όταν προσπαθείτε να απαλλάξετε το σπίτι σας από τα ποντίκια, πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πληροφορίες για την καταπολέμηση ποντικιών όπως: όλες τις ορθές λύσεις για την παγίδευση και εξουδετέρωση τους όπως και μια σειρά από αποτρεπτικά μέσα για να μην εισβάλουν ξανά.

ΙΧΝΗ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τα κυριότερα σημάδια που υποδεικνύουν πως υπάρχουν ποντίκια στο σπίτι σας είναι:

  • Φθορές σε συσκευασίες τροφίμων
  • Ήχοι ροκανίσματος κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Τρύπες σε ντουλάπια, κάσες και έπιπλα
  • Οσμές ούρων στα σημεία που δραστηριοποιούνται τα ποντίκια
  • Ίχνη από οργανικά υπολείμματα τρωκτικών

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η αλήθεια είναι ότι υπό ορισμένες συνθήκες, ένα ποντίκι μπορεί εύκολα να μπει στο σπίτι σας. Τα ποντίκια έχουν σχήμα και ευελιξία που τα καθιστούν ικανά να χωρέσουν στα μικρότερα κενά και περάσματα. Ακόμα κι αν το κενό είναι πολύ μικρό για να χωρέσει, το ποντίκι θα το ροκανίσει μέχρι να χωρέσει.

Γενικά τα ποντίκια είναι ικανά να βρουν περάσματα από πολλά σημεία. Εάν το κεφάλι του ποντικιού μπορεί να χωρέσει σε μια τρύπα, το εύκαμπτο σώμα του μπορεί επίσης. Ωστόσο υπάρχουν κάποια κύρια σημεία από όπου μπαίνουν τα ποντίκια στο σπίτι.


ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Σωλήνες αποχετευτικού δικτύου

Οι σωληνώσεις είναι ένα σύνηθες σημείο από όπου θα μπουν τα ποντίκια στο σπίτι. Μπορεί να είναι οι σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου, του εξαερισμού ή του φυσικού αερίου, αρκεί κάπου να υπάρχει ένα μικρό κενό από κακή συναρμογή ή άλλον λόγο.

ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ

Σκεπές

Τα ποντίκια είναι καλά προσαρμοσμένα στην αναρρίχηση. Έτσι, σκαρφαλώνοντας σε ένα δέντρο, μπορούν εύκολα να πλησιάσουν τις στέγες των σπιτιών και μετά να μπουν μέσα από μια μικρή ρωγμή.

ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Ανοιχτά παράθυρα και πόρτες

Πολλές φορές το ποντίκι θα μπει σαν «κύριος» στο σπίτι από κάποιο ανοιχτό παράθυρο ή από την πόρτα. Οι κατοικίες με αυλές ή ισόγεια είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από παράσιτα με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερα αν ευνοεί το γύρω περιβάλλον.

ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τα ποντίκια είναι νυχτόβια και είναι εξαιρετικά σπάνιο να τα εντοπίσετε την ημέρα. Επιπλέον από την φύση τους είναι αρκετά επιφυλακτικά με τους ανθρώπους. Έτσι ο μόνος τρόπος να ανακαλύψετε που κρύβονται τα ποντίκια είναι να εντοπίσετε ξεκάθαρα ίχνη και φθορές κάτι όμως που μπορεί να συμβεί σχετικά αργά. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα σημεία που κρύβονται τα ποντίκια εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού.


FAQ | ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Μπήκε ποντίκι στο σπίτι, τι να κάνω | Ποντίκια καταπολέμηση

Αν εντοπίσατε ποντίκι στο σπίτι πρέπει να γνωρίζετε πάντα πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλα. Εμείς θα σας προτείνουμε ποια είναι τα πρώτα 6 φυσικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για την καταπολέμηση ποντικιών.


Αποκλείστε τις εκτεθειμένες τροφές

Τα ποντίκια χρειάζονται μόνο μικρές ποσότητες τροφής κάθε μέρα. Για να τα απωθήσετε από το το σπίτι σας, αφαιρέστε τα πράγματα που τους αρέσει να τρώνε. Αποθηκεύστε όλα τα δημητριακά, τις τροφές για κατοικίδια και άλλα ξηρά προϊόντα σε γυάλινα ή μεταλλικά δοχεία.

Μην του δώσετε ευκαιρία να φτιάξει φωλιά

Αν έχει μπει ένα ποντίκι στο σπίτι δεν πρέπει να του δώσετε την ευκαιρία να «εγκατασταθεί». Απομακρύνεται κούτες, υφάσματα, χαρτόνια, χαλιά, διάφορα μαλακά υλικά και τακτοποιήστε όλους τους πιο ακατάστατους χώρους όπως το πατάρι.

Σιγουρευτείτε πως δεν θα μπει άλλο ποντίκι

Αν έχετε ήδη εντοπίσει προσβολή ποντικιού, πρέπει να αποκλείσετε την είσοδο που μπήκε. Ελέγξτε και σφραγίστε ραγίσματα και τρύπες σε θεμέλια και οροφή. Κόψτε κλαδιά δέντρων που υπάρχουν κοντά στα μπαλκόνια ή τα παράθυρα σας.

Χρησιμοποιήστε φυσικό απωθητικό ποντικών

Τα ποντίκια έχουν ισχυρή όσφρηση, κάτι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας αρωματίζοντας τα μέρη που κινούνται. Τα ποντίκια μισούν το άρωμα του ελαίου μέντας, του καγιέν, του πιπεριού και του γαρύφαλλου. Επίσης αποτελεσματική είναι η χλωρίνη.

Βρείτε η δανειστείτε μια γάτα

Οι γάτες εκτός από εξαιρετικοί θηρευτές ποντικιών έχουν τη δυνατότητα να διώξουν τα ποντίκια και με άλλο τρόπο. Χρησιμοποιήστε λίγη από την άμμο της γάτας στα σημεία που δραστηριοποιείται το ποντίκι. Η οσμή των ούρων του θηρευτή θα κάνει τα ποντίκια θα σημάνει συναγερμό και αλλαγή μέρους για τα ποντίκια.

Χρησιμοποιήστε φυσικές παγίδες

Οι φυσικές παγίδες είναι παγίδες που θα εγκλωβίσουν το ποντίκι χωρίς να χρειαστεί να το σκοτώσουν με δόλωμα δηλητήριο. Εσείς σιγουρευτείτε πως θα το ελευθερώσετε τουλάχιστον 2-3 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι σας.

Ποντίκι στο σπίτι και σκύλος

Σκύλος και ποντίκια στο σπίτι | Καταπολέμηση

Έχετε ποντίκι στο σπίτι και αναρωτιέσαι πόσο μπορεί να σας βοηθήσει ο σκύλος σας;
Η αλήθεια είναι πως το κατοικίδιο σας μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να λειτουργήσει αποτρεπτικά και σε άλλες όχι.

Μόνιμες λύσεις για κάθε παράσιτο


Ποντίκι στο σπίτι - απολύμανση

Πότε να καλέσετε επαγγελματία για τα ποντίκια στο σπίτι

Αν εκτός από το ποντίκι εντοπίσετε ίχνη και οσμές σε πολλά διαφορετικά σημεία στο σπίτι ή ακόμη χειρότερα εντοπίσετε ή υποψιάζεστε την ύπαρξη φωλιάς, πρέπει να κινηθείτε πολύ γρήγορα. Ένα ποντίκι μπορεί να αναπαραχθεί 35 ημέρες μετά τη γέννηση του και μπορεί να κυοφορήσει 5-8 έμβρυα τη κάθε φορά. Αν τα ποντίκια στο σπίτι έχουν φτιάξει φωλιά, η προσβολή μπορεί να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις πολύ γρήγορα.

Σε αυτή τη περίπτωση αρχικά το σπίτι σας πρέπει να ελεγχθεί προσεκτικά από έναν εξειδικευμένο τεχνικό, για όλες τις πιθανές εστίες αλλά και το μέγεθος της προσβολής. Ο τεχνικός θα σας επισημάνει όλες τις πιθανές εισόδους ενώ ανάλογα τις συνθήκες θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο σχέδιο ελέγχου και εξάλειψης των ποντικιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Ποντίκια: Καταπολέμηση – Συμβουλές

Ακολουθήστε τους συνδέσμους και μάθετε τις σημαντικότερες πληροφορίες καταπολέμησης ποντικιών και αρουραίων αναλυτικά, με βίντεο και infographics.

ΕΝΤΟΠΙΣΑΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΥΟΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΙΑΣ


697 453 2927